MODA SAHİLİ
Arkanıza Boğaz’ın esintisini alarak Marmara Denizi sahilinde yürümek hoşunuza gidecek. Bir yandan deniz kokusunu içinize çekerken güneşin batış manzarasını izleyebileceğiniz bir yer.
Kıyıda önünüze çıkacak kutuya benzer küçük beyaz bina ise Tarihi Moda İskelesi. Mimar Vedat Bey tarafından 1917 senesinde inşa edilmiş. Fırtınada zarar görse de yakın vakitte restore edilmiş. Sahilin üst tarafında kalan yer olan Ali Usta, Türkiye’nin en meşhur dondurmacılarından biri. Lezzet konusunda kesinlikle denemeniz gereken bir mekan. Caddenin biraz daha üstünde bulunan Moda Çikolata Dükkanı ise el yapımı gurme çikolataları ile çok ciddi bir üne sahip. Klasik lezzetler ile birlikte portakallı hatta yeşil limonlu çikolata gibi enteresan seçenekler de mekanda mevcut.
BARIŞ MANÇO EVİ
Dondurmanızı yedikten sonra hemen sağdan ilk sokağa, Şinasi Efendi Sokağı’na giriş yapıp iki blok ileriye doğru gidin. Karşınıza Türkiye’nin efsanelerinden biri olan, televizyon programlarıyla bize dünyayı tanıtan ve Adam Olacak Çocuk programı ile hafızalara kazınmış “Barış Manço”nun evi çıkacak. Burası müze olarak gezilebiliyor. Resmi, dini bayramlar ve pazartesileri hariç her gün 9:00-17:00 arasında hizmete açık.
Barış Manço’yu seven herkes bu sanat ile iç içe eve uğramak isteyecektir.
MODA PARKI
Burada Moda Parkı ve Yürüyüş yer alıyor. Mekanlar da bir hayli Avrupai bir havaya bürünüyor Anadolu yakasında bulunmanıza rağmen.
Çimlere oturmuş denize karşı keyif yapan gençler, basketbol potaları, çocuk parkları ile bayağı canlı ve mutlu bir bölge. İnsanın her şeyi bırakıp buraya göç edesi geliyor. Yoğurtçu Parkı Kıyıyı yürüyerek bu keyifli geziyi sürdürmelisiniz.
Uzun olmasına rağmen tamamladığınızda üzüleceğiniz bir gezintinin ardından Yoğurtçu Parkı’na gelmiş olacaksınız. Bu ince uzun park, ağaçların yaptığı gölge ile deniz kenarında sıcaktan bunalanlara ilaç gibi geliyor. Parkın tam ortasında ise Türk halk Edebiyatı’nın en önemli isimlerinden biri olan Yunus Emre’nin heykeli bulunuyor.
ŞÜKRÜ SARAÇOĞLU STADI
Yoğurtçu Parkı’nın sonuna ulaştığınızda karşınıza Şükrü Saraçoğlu Stadı çıkacak. Stada adını veren kişi Türkiye’nin eski başbakanlarından, ayrıca Fenerbahçe’nin de başkanlığını yapmış. Hemen parkın yanında Fenerbahçelilerin keyif alacağı iki de heykel bulunuyor: Lefter Küçükandonyadis ve Alex de Souza. İkisi de kulübün formasını uzun seneler başarıyla taşımış olan bu futbolcuların heykelleri ile sadece Fenerbahçe taraftarları değil herkes fotoğraf çektirmek isteyecektir. Eğer deniz kenarında daha fazla yürümek istiyorsanız kıyıya dönüp Kalamış’a, bir tatlı yürüyüşe daha çıkabilirsiniz.
BOĞA HEYKELİ
Alex’in heykeline arkanızı dönüp Kuşdili Caddesi boyunca ilerleyin. Bir dolmuşa binmeyi de deneyebilirsiniz. Caddenin bu güzel ismi eskiden buranın Kuşdili Çayırı diye bilinmesinden geliyor, hatta bu çimlik alanda futbol maçları da yapılırmış. Caddenin sonuna geldiğinizde heykeli görmemeniz imkansız, direkt önünüze çıkacaktır. Bu heykel Kadıköy’deki herkesin toplanma noktası olarak biliniyor. Siz de buraya uğradığınızda etrafı yüksek ihtimal kalabalık olacaktır. Fotoğraf çektirmek için boş bir zaman yakalamak da zor lakin görmeye değer.
KADIKÖY SOKAKLARI
Süreyya Opera Binası’nın bulunduğu Bahariye Caddesi oldukça yoğun bir cadde ve sadece yayalar bulunduğundan burada rahatça gezip alışverişe çıkabilirsiniz. Buradan Sakız Gülü Sokağı’na girip ünlü Rexx Sineması’nı görünce sola dönerseniz geleceğiniz yer ise Kadife Sokak.
Barlar sokağı olarak da bilinen bu sokak ise gece hayatı ile ünlü olduğundan bilmenizde fayda var. Haluk Bilginer’in Oyun Atölyesi de burada bulunuyor, bu özel tiyatroda kaliteli oyunlar verildiğinden dolayı İstanbul’da geçirecek akşamlarınız için programa ayrıntılı şekilde bakmak isteyeceksiniz.
Rexx’in önünden ileriye doğru ilerlerseniz Sakız Sokak’a giriş yaparsınız, Tellalzade Sokağı’na ulaşmış olacaksınız. Burası ise antikacılarıyla ünlü bir sokak. Mekanlara uğrayınca ilginizi çekecek bir çok şey bulacaksınız. Sokağın sonunda bulunan Çiya Sofrası da güzel bir yemek için gidebileceğiniz ünlü ve lezzetli bir mekan. Yakınlarda bulunan Yanyalı Fehmi Lokantası da leziz güveçleri ile ünlü. Ayrıca Sanatçılar Sokağı’nda ressamlar tablolarını satıyorlar, sanatseverler için kesinlikle güzel bir adres.
Son olarak, Akmar Pasajı da Kadıköy’de yer alıyor. Sahafların bulunduğu bu pasajda arayıp da bulamadığınız bir çok kitabı bulmak mümkün.